Kommuner taber alle miljøsager

Tekst og billede af Peder Størup

_MG_7233

Landbruget miljøansøgninger og kommunernes tilladelser til udvidelser, overholder ikke loven når de prøves ved Miljøklagenævnet.

Det Økologiske Råd (DØR) har vundet 28 klagesager over kommunerne  og  Danmarks Naturfredningsforening, har fået medhold i 21 af 21 sager. Alle sager er altså vundet. Landbrugets voldsomme kritik af de 2 organisationer må nu forstumme, og give stof til eftertanke og en undskyldning  til de to organisationer.

Det bør dog også give grund til stor bekymring, da en masse sager ikke er blevet prøvet, og derfor må vurderes at have ført til udvidelser som vil skade natur og miljø. Dertil kommer at de nuværende krav til en udvidelse er meget svage, og ikke tager hensyn til landskabet og dårligt registreret natur.

Udviklingen er meget bekymrende og i mange områder ude af kontrol.