Naturpolitisk opsang #1

DN er for ukritisk og skønmaler naturplan og naturfond

Naturpolitisk opsang #1 af Rune Engelbreth Larsen og Peder Størup


Ledelsen i Danmarks Naturfredningsforening (DN) svækker foreningens position som naturens uafhængige interesseorganisation ved en alt for ukritisk modtagelse af regeringens fremlagte naturpolitik.

Manglende protest mod statens dræn i Den Danske Naturfond og næsten kritikløs modtagelse af Naturplan Danmark giver for det første foreningens medlemmer, pressen og befolkningen et misvisende indtryk af, at naturforarmelsen og biodiversitetstabet vender med regeringens foreslåede politik. For det andet er en sådan kritikløshed strategisk kontraproduktiv i forhold til at påvirke beslutningstageres fremtidige naturpolitik.

DN bidrager således til at fastlåse den naturpolitiske overligger på et lavt og utilstrækkeligt ambitionsniveau, der ser passivt til misvisende regeringsspin om, at planen kan standse biodiversitetstabet inden 2020.

Landets største naturorganisation skal rose, hvad roses bør, men bør også altid dissekere og kritisere naturpolitisk spin, dels for at lægge større pres på beslutningstagerne, og dels for at sikre offentligheden reel oplysning om naturforarmelsen og utilstrækkeligheden af de politiske tiltag.

Læs resten her: Naturpolitisk opsang #1