Regeringens eghjort

Af Rune Engelbreth Larsen. Bragt i politiken, 14.6.2013

Regeringen er i havsnød og ved at løbe tør for muligheder. Thorning-Schmidt & Co. har skuffet egne vælgere voldsomt og har brug for en politisk bane, hvor de kan brage igennem med en dagsordensættende vision, der for alvor skriver historie og distancerer det borgerlige regeringsalternativ. Og som Per Michael Jespersen har påpeget for nylig her i avisen, er der et område, som længe har tilbudt sig, men slet ikke i tilstrækkelig grad har haft regeringens offensive bevågenhed: Den grønne dagsorden.

Her er næppe de store uoverensstemmelser regeringspartierne imellem, så der er ingen grund til at nøle eller søge middelmådige lappeløsninger. Der er simpelthen brug for en spektakulær grøn vision, der kan gøre markant forskel – og den allermest underprioriterede del af den grønne dagsorden er afgjort den naturpolitiske.

Læs resten her: Regeringens eghjort