K kræver 50.000 hektar urørt skov på finansloven

Spændende toner fra de Konservative, da det er indlysende, at der ikke skal drives naturskadelig skovhugst i vores offentlige skove – så ros til K for at sætte fokus på det i finanslovsforhandlingerne.

Nu bliver det så interessant at se, om de reelt mener det, når det kommer til stykket, og om K er klar til at trække i håndbremsen overfor de andre markante lempelser af natur- og miljøbeskyttelsen, V-regeringen planlægger. Har K virkelig fået en grøn profil, så ligger det lige til højrebenet at søge et flertal udenom V-regeringen, hvor det må forventes, at man vil kunne nå til enighed om tiltag, som kan bidrage til at stoppe tabet af biodiversitet i 2020. For at en sådan plan kan få effekt, vil det dog kræve, at der sættes ind, hvor arterne lever, fra de helt små lommer af skov til de store sammenhængende skove, uanset om de er offentlige eller private.

Det kræver også en markant ændring i det åbne land, så naturbeskyttelsesloven bliver effektiv, og at lodsejerne respekterer beskyttelsen. Et oplagt tiltag vil også være at fritage naturarealer for beskatning, så landmænd og skovejere med meget natur ikke belastes, men belønnes. Tiltagene til en styrket natur- og miljøbeskyttelse ligger altså lige for, spørgsmålet er, om viljen reelt er til stede hos de Konservative og et evt. flertal udenom regeringen?

Tusindvis af naturbeskyttede arealer er ødelagt i Danmark